2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Lakása udvarán hűlt ki egy nő Tiszakesziben

Holtan találtak egy nőt Tiszakesziben otthona udvarán, az elsődleges adatok szerint a halálát kihűlés okozta. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kihűléseknél a nagy mértékű alkoholfogyasztás, a rossz szociális háttér a téli időszakban komoly kockázati tényezőt jelent. Háza udvarán a földön fekve holtan találtak rá egy 60 éves nőre. A nyugdíjas halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta, az idegenkezűség kizárható. A rendkívüli haláleset körülményeit a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idei téli időszakban már 11 ilyen jellegű haláleset történt!

A kihűlésekkel kapcsolatban fontos kihangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy. Ezért a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek.

Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés!

A rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

Figyelünk a hajléktalanokra is!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben is figyelmet fordít a közterületen, elhagyott területeken, az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső személyek megsegítésére. A rendőrség ügyeletei és a hajléktalanokat ellátó intézmények diszpécser központjai közötti kapcsolat lehetővé teszi a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásban részesítését. E tevékenység során a rendőrség együttműködik a Közterület Felügyelet, Természetvédelmi Őrszolgálat és a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival, valamint számít a polgárőrség támogatására is.

Az intézkedő rendőrök elsősorban felvilágosítást adnak, megteszik a szükséges intézkedéseket annak megelőzésére, hogy a hajléktalanok sérelmére bűncselekményt kövessenek el. Ha indokolt gondoskodnak mentővel vagy krízisautóval történő elszállításra is. Szükség esetén megfelelő gondossággal, körültekintéssel eljárva a veszélyeztetett személyekről és tartózkodási helyükről haladéktalanul értesítik a hajléktalanokat ellátó orvosi rendelőt, vagy a szociális ellátó helyet, illetve valamely, a megyében működő karitatív szervezetet. Segítik a veszélyeztetettek megfelelő biztonságot nyújtó helyre szállítását, amennyiben a hajléktalan sérült, rosszullétre panaszkodik, haladéktalanul értesítik a mentőszolgálatot.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…
Veszélyesek
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonegy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében. A rendőrök…

További cikkek