2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Lakása udvarán hűlt ki egy nő Tiszakesziben

Holtan találtak egy nőt Tiszakesziben otthona udvarán, az elsődleges adatok szerint a halálát kihűlés okozta. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kihűléseknél a nagy mértékű alkoholfogyasztás, a rossz szociális háttér a téli időszakban komoly kockázati tényezőt jelent. Háza udvarán a földön fekve holtan találtak rá egy 60 éves nőre. A nyugdíjas halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta, az idegenkezűség kizárható. A rendkívüli haláleset körülményeit a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idei téli időszakban már 11 ilyen jellegű haláleset történt!

A kihűlésekkel kapcsolatban fontos kihangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy. Ezért a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek.

Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés!

A rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

Figyelünk a hajléktalanokra is!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben is figyelmet fordít a közterületen, elhagyott területeken, az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső személyek megsegítésére. A rendőrség ügyeletei és a hajléktalanokat ellátó intézmények diszpécser központjai közötti kapcsolat lehetővé teszi a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásban részesítését. E tevékenység során a rendőrség együttműködik a Közterület Felügyelet, Természetvédelmi Őrszolgálat és a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival, valamint számít a polgárőrség támogatására is.

Az intézkedő rendőrök elsősorban felvilágosítást adnak, megteszik a szükséges intézkedéseket annak megelőzésére, hogy a hajléktalanok sérelmére bűncselekményt kövessenek el. Ha indokolt gondoskodnak mentővel vagy krízisautóval történő elszállításra is. Szükség esetén megfelelő gondossággal, körültekintéssel eljárva a veszélyeztetett személyekről és tartózkodási helyükről haladéktalanul értesítik a hajléktalanokat ellátó orvosi rendelőt, vagy a szociális ellátó helyet, illetve valamely, a megyében működő karitatív szervezetet. Segítik a veszélyeztetettek megfelelő biztonságot nyújtó helyre szállítását, amennyiben a hajléktalan sérült, rosszullétre panaszkodik, haladéktalanul értesítik a mentőszolgálatot.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…