2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Közös szolgálat a KEF tagjaival

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság évek óta jó kapcsolatot ápol a városukban működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnevetésű civil szervezettel.

A fiatalok áldozattá és elkövetővé válásának megelőzése, valamint a drogfogyasztás elleni össz-társadalmi fellépés erősítése érdekében dr. Kalapos István r. alezredes kapitányságvezető invitálására 2014. évben első alkalommal április 11-én az éjszakai órákban került sor a közös, összehangolt szolgálatellátásra a Tisza parti városban.

 

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum civil munkatársai Gabura Ákos r. főhadnagy mb. rendészeti osztályvezető vezetésével a járőrözés során elsősorban a városi frekventált helyei, vendéglátó egységei, közterületi parkjai, játszóterei kerültek górcső alá.

 

A szolgálat során az egyenruhások több esetben éltek figyelmeztetéssel, valamint egy alkalommal szabálysértési feljelentés is készült, közterületen történő alkoholfogyasztás miatt.

 

A civil szervezet tagjai a közös akció során betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába, rálátásuk nyílt a fiatalok szórakozási kultúrájára, valamint sok hasznos tapasztalatot szereztek, illetve cseréltek a kellemes hangulatú közös szolgálat ellátása során.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…