2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Közös munka – információátadás hangsebességgel!

Közös munka – információátadás hangsebességgel!

Közös munka – információátadás hangsebességgel! Május közepén a hajnali órákban a kisvárdai pénzügyőrök három férfit fogtak el, akik majd 200 karton cigarettát kíséreltek meg az Európai Unió területére becsempészni a Tiszán. Az elfogáshoz nyújtott segítségért a regionális vámparancsnok a közelmúltban köszönetét fejezte ki a Sátoraljaújhelyi Magyar – Szlovák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely munkatársainak. Dr. Mező Gábor ezredes a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának vezetője a napokban küldött köszönőlevelet a Sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyre (KKSZH).

Az ügy előzménye, hogy a kisvárdai vám- és pénzügyőri hivatal munkatársainak 2010. május 14-én, a korahajnali órákban sikerült elfogniuk három magyar állampolgárságú férfit, amint 192 karton cigarettát kíséreltek meg az Európai Unió területére becsempészni a Tisza határfolyón. A lefoglalt cigaretta értéke csaknem két millió forintra rúgott, míg az elkövetési érték (vámbevétel-csökkenés) majd másfél millió forint volt.

Az ügy realizálásában sikeresen közreműködő, sátoraljaújhelyi székhelyű közös kapcsolattársi hely magyar és szlovák rendőreinek köszönte meg munkáját a parancsnok, akiknek a két ország közötti villámgyors információcsere eredményeként valóban „hangsebességgel”sikerült realizálni a csempészeket.

Közös munka – információátadás hangsebességgel!

(Fotók: Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnoksága)

Információs háttér:

A KKSZH. elődjét először a francia – német határon – Strassbourgban – hozták létre 1989-ben. A Sátoraljaújhelyi Kapcsolattartási Helyet Európában a 31-ként állították fel, amely 2007.07.01-től üzemel folyamatos nyitva tartással. Szlovák viszonylatban Rajkán és Balassagyarmaton működik még ilyen szervezeti egység. A kapcsolattartási hely folyamatosan, 24 órás állandó nyitva tartással üzemel, feladata főként a hatóságok közötti nemzetközi gyors információcsere és együttműködés.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek