2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Közlemény

Miskolc város önkormányzatának képviselője, Jakab Péter 2012. szeptember 17-én tartott sajtótájékoztatóján sértő, részben valótlan állításokat fogalmazott meg a Miskolci Rendőrkapitányság tevékenységével, működésével kapcsolatban. Az önkormányzati képviselő – feltehetően tájékozatlansága következtében – nem tett különbséget a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén és a Miskolc- Lyukóvölgy vonatkozásában ismertté vált bűncselekmények között, ezért téves következtetéseket vont le. Jakab Péter állításával ellentétben ugyanis miközben Miskolcon gyakorlatilag nem változott, addig Miskolc-Lyukóvölgyben 16,4 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Az elmozdulás – többek között –annak a 31 fő rendőrnek köszönhető, akikkel az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a Miskolci Rendőrkapitányság létszámát.

Rendőreink – az önkormányzati képviselő állításával ellentétben – jogszerűen, szakszerűen és határozottan lépnek fel a településrész közrendjének, közbiztonságának fenntartása érdekében. Intézkedési jogkörüket a hatályos jogszabályoknak megfelelően gyakorolják. Két év alatt 214 elfogás, 116 előállítás, 18.972 igazoltatás – a képviselő álláspontjával szemben – nem a rendőrség tehetetlenségét támasztja alá, ahogy az sem, hogy a miskolci rendőrkapitány éves beszámolóját az elmúlt két évben elfogadta a képviselőtestület.

B-A-Z MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek