2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Közbiztonsági Háló Miskolcon is – Eredmények április 26. és május 2-a között
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Közbiztonsági Háló Miskolcon is – Eredmények április 26. és május 2-a között

Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

Sűrűre szőtt „miskolci-háló”
A Miskolci Rendőrkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a miskolci háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének.

Miskolc város területén is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

Eredmények április 26. és május 2. között:
● Elfogásra 17 fő került, 9 esetben bűncselekmény során tettenérés miatt ( garázdaság , lopás, betöréses lopás ), valamint körözés miatt. Az előállítások száma 10 fő, amire bűncselekmény elkövetésének gyanúja 3 esetben,  igazolás megtagadása 3 esetben adott okot. A fennmaradó előállításra egyéb más indok miatt került sor, melyek felsorolása nem célszerű.
● Szabálysértési feljelentések száma: 128, ebből 31 közlekedési szabálysértés miatt, 1 tulajdon elleni szabálysértés miatt, 6 tiltott kéjelgés miatt, rendzavarás miatt 2,  21 közigazgatás hatálya alá tartozó, valamint 67 objektív felelősség hatálya alá tartozó feljelentés miatt.
● Büntető feljelentések száma: 14, ittas járművezetővel szemben 2 intézkedés történt.
● Helyszíni bírságot 60 érintettel szemben, 571 000 forint értékben szabott ki a hatóság.
●        Az igazoltatott személyek száma 589 fő.
●        A fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök száma 155 fő, 848 munkaóra alatt.

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Miskolc egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma, többségében a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

 

Miskolci Rendőrkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…