2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Közbiztonsági Háló Miskolcon is április 12-e és 18-a közötti időszak eredményei
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Közbiztonsági Háló Miskolcon is április 12-e és 18-a közötti időszak eredményei

Közbiztonsági Háló Miskolcon is április 12-e és 18-a közötti időszak eredményeiMár az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

 

 

Sűrűre szőtt „miskolci-háló”

A Miskolci Rendőrkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a miskolci háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének.

 

Miskolc város területén is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

Eredmények április 12. és április 18. között:

● Elfogásra 12 fő került, 10 esetben bűncselekmény során tettenérés miatt (garázdaság , lopás), valamint körözés miatt. Az előállítások száma 10 fő, amire bűncselekmény elkövetésének gyanúja 5 esetben, igazolás megtagadása 1 esetben adott okot. A fennmaradó előállításra egyéb más indok miatt került sor, melyek felsorolása nem célszerű.

● Szabálysértési feljelentések száma: 182, ebből 44 közlekedési szabálysértés miatt, 7 tulajdon elleni szabálysértés miatt, 12 tiltott kéjelgés miatt, rendzavarás miatt 13, 43 közigazgatás hatálya alá tartozó, valamint 63 objektív felelősség hatálya alá tartozó feljelentés miatt.

● Büntető feljelentések száma: 3, ittas járművezetővel szemben 19 intézkedés történt.

● Helyszíni bírságot 101 érintettel szemben, 1 071 000 forint értékben szabott ki a hatóság.

● Az igazoltatott személyek száma 679 fő.

● A fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök száma 155 fő, 848 munkaóra alatt.

 

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Miskolc egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma, többségében a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

Miskolci Rendőrkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek