2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Körzeti megbízotti irodát avattak Vadnán és Ormosbányán

A megyei rendőr-főkapitányság helyettes vezetője sajtó nyilvános rendezvényen szeptember 9-én Vadnán és Ormosbányán az érintett település vezetőivel közösen új körzeti megbízotti irodát adott át. A körzeti megbízotti irodák átadására a rendőrség, a helyi önkormányzatok, illetve helyi vállalkozók összefogásának és támogatásának eredményeként kerülhetett sor.

Az ünnepélyes megnyitókon Dr. Mecser Tamás r. ezredes, megyei főkapitány-helyettes, bűnügyi igazgató mellett – az adott települések körzeti megbízottján túlmenően – képviseltette magát a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetése, valamint a területileg illetékes Sajókazai-, valamint Rudabányai Rendőrőrs parancsnoki állománya is.

Az újonnan megnyitott rendőrségi szolgálati helyek átadásán Vadnán részt vett Bence Péter polgármester, Tóth Józsefné jegyző, valamint Kiss István a felújítást végző cég ügyvezetője is.

Ormosbányán a helyiség-átadón jelen volt többek között Sike Ferencné polgármester, valamint Feketéné Tőzsér Erika jegyző.

Mindkét községben emellett az önkormányzati képviselőtestületek-, valamint a polgárőrség tagjai, továbbá helyi lakosok is megtisztelték jelenlétükkel a település életében mindenképpen jelentősnek számító rendezvényt.

 

Információs háttér:

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó 620 fős lélekszámú Vadnán, valamint a csaknem kétezer lakosú Ormosbányán a rendőri feladatokat körzeti megbízott látja el, akik településükön önálló szolgálati helyiséggel ez idáig nem rendelkeztek.

A körzeti megbízottak a jövőben így immáron saját, ügyfélfogadásra is alkalmas hivatali helyiséggel rendelkezve szolgálják a településükön élők nyugalmát és biztonságát.

Borsod Abaúj-Zemplén megye valamennyi, 358 települése körzeti megbízott tevékenysége által lefedett, ahol az illetékes rendőrkapitányságok járőrein túl 251 körzeti megbízott lát el ilyen sajátos szolgálati feladatot.

A körzeti megbízott fő feladata, hogy minden törvényes eszközzel segítse elő az állampolgárok ügyeinek intézését, a település életébe illeszkedve – a helyiekkel való a rendszeres és folyamatos kapcsolattartáson keresztül – jól ismerje az adott területet, illetve a lakosság szokásait, hagyományait.

A megyei körzeti megbízottak Borsod-Abaúj-Zemplénben 116 székhelyről kiindulva teljesítenek szolgálatot. A most átadott szolgálati helyiségekkel együtt összesen 47 KMB iroda található a megyében.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…