2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Kiütésesek lettek a hamis mosószerrel kimosott ruháktól

Hamis mosószereket, mosóporokat, öblítőket és mosogatószereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy miskolci családi házban. Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás az ügyben.

Mosószerrel a kezében tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál egy férfi, aki azt állította, hogy egy miskolci családi háznál vásárolt vegyszerrel kimosott ruháktól minden családtagja kiütéses lett. A beszállított mosószerről a jogtulajdonos megállapította, hogy hamisítvány. Ezután mentek ki a megadott címre a pénzügyőrök helyiség ellenőrzésre. A kazánházban 25 flakon folyékony mosószert, 4 doboz mosóport, 24 öblítőt és 7 mosogatószert találtak a NAV munkatársai. Valamennyiről kiderült, hogy hamisítvány. A mintegy 152 ezer forint értékű árut a pénzügyőrök lefoglalták.

Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hamis vegyi árukat árusító nő ellen.

A hamisított termékek az egészségre ártalmas anyagokat is tartalmazhatnak, ezért a vásárláskor érdemes óvatosnak lenni.

Varga Zoltán

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek