2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Kispuska az ágyneműtartóban – Zempléni növény neveltetők

Kispuska az ágyneműtartóban - Zempléni növény neveltetőkA sátoraljaújhelyi rendőrök „kábítószer kutató” akciójának eredményeként összesen 5 településen tartottak házkutatást és az ügyben kábítószerrel való visszaélés miatt 20 főt hallgattak ki gyanúsítottként.

Lakossági bejelentés alapján április 15-én és 16-án a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi-, valamint Közrendvédelmi Osztályai közös kábítószer kutató akciót hajtottak végre Sátoraljaújhelyben és a Bodrogközben.

Az akció eredményeként a nyomozók összesen öt településen, 20 főnél tartottak házkutatást, akiket az eljárás során gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsítottaknál a velük szemben alkalmazott drog-gyorsteszt minden esetben pozitív eredményt mutatott. A vizeletminták és a lefoglalt kábítószergyanús anyagok és tárgyak szakértői vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

A házkutatások során egy sátoraljaújhelyi lakosnál, a padláson a nyomozók kettő darab két ajtós szekrényből átalakított, házilag készített, növény-neveltetőt találtak, leszigetelt, fűtött, és megvilágított állapotban. A két ajtós szekrényben cannabis bokrok „nevelkedtek”. A lakóházban továbbá több növényi anyagmaradványt, ültetésre váró magokat, tápoldatokat, vegyszereket és csomagoló anyagokat találtak még a rendőrök.

Egy dámóci személyt a kábítószerrel való visszaélésen túl a rendőrség lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaéléssel is gyanúsít, mivel annak hálószobai ágyneműtartójába rejtve egy távcsővel felszerelt kispuskát és több mint félszáz hozzá való lőszert foglaltak le.

Sátoraljaújhelyben a nyomozók egy terjesztőnél digitális mérleget, valamint növényi anyagmaradványokat, továbbá csomagoló és tároló eszközöket foglaltak le.

Az ügyben érintett 20 év körüli fiatal férfiak és nők közül a 15 főt kábítószer fogyasztással, míg 5 főt kábítószer tovább adásával gyanúsítanak. További kettő fő kábítószer terjesztéssel is gyanúsítható személy felkutatása jelenleg is folyamatban van.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda


 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek