2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF
Kislányát kényszerítette lopásra

Királyverő jászolbontó Miskolcon

Királyverő jászolbontó Miskolcon Megütötte a betlehemi királyokat és más, a jászolban elhelyezett bábukat egy miskolci férfi még január 10-én.

Miskolc belvárosában a hagyományokhoz híven most is felállították az úgynevezett betlehemi jászolt. A Bibliai jelenetet idéző installációt még vasárnap kora délután megrongálta egy miskolci férfi, aki beugrott a jászolba, majd trágár szavak kísértében ütlegelni kezdte a felállított figurákat, majd kiugrott és a közeli telefonfülkébe is belerúgott néhányat.

A Miskolci Rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a miskolci férfival szemben.

 

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv szerint:: „aki olyan kihívón közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő”.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek