2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Kihűlés okozhatta halálát

Bodrogolaszi polgármesterétől február 1-jén érkezett bejelentés a Sárospataki Rendőrkapitányságra, miszerint egy 58 éves helyi férfit több napja nem láttak a településen és lakásában sem találják.

A bejelentést követően a járőrök a keresett férfi lakására mentek, ahol a házban és annak udvarán sem vezetett eredményre a kutatás. Ezt követően megszervezték a környék részletes és alapos átvizsgálását. Ennek során a lakástól kb. 70-80 métert haladva, egy sűrű növényzettel benőtt telken a földön fekve megtalálták a férfit, aki életjeleket már nem adott.

A helyszíni halottszemle során az orvos megállapította a halál beálltát, melynek okaként elsődlegesen kihűlést vélelmezett, bekövetkezési idejét pedig néhány nappal korábbra tette.  

A helyszíni szemle során bűncselekményre vagy idegenkezűségre utaló nyomok, adatok nem merültek fel. A haláleset körülményeit szakértő bevonásával közigazgatási eljárás keretén belül a Sárospataki Rendőrkapitányság vizsgálja.

Információs háttér.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig a már tizenegyen haltak meg. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

A tartósan hidegre fordult időjárás következtében megyénkben a rászorulókat, elesetteket, magányosan élőket, valamint a hajléktalanokat ismételten fenyegeti a kihűlés veszélye. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei a szélsőséges téli időjárási körülmények között is megfelelő szociális érzékenységgel közreműködnek a probléma megoldásában.

Az intézkedő rendőri állomány nagyobb figyelmet fordít a közterületen az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.

Megyénk rendőrei fokozottan segítik az időjárási viszonyokból eredő megpróbáltatások elviselésében a fedél nélkül élő hajléktalanokat, és minden más arra rászoruló személyt!

A rendőrség felkészült a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásának segítésére, amelynek érdekében együttműködik a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival, a Közterület Felügyelet, a Természetvédelmi Őrszolgálat, és a polgárőrség munkatársaival, illetve jól működő kapcsolatrendszert épített ki az ügyeleti és a hajléktalan ellátó intézmények diszpécser központjai között. A szolgálatot teljesítő rendőr haladéktalanul gondoskodik a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő hajléktalan mentővel történő elszállíttatásáról.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…