2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kihűléses haláleset Ózdon

Az Ózdi Rendőrkapitányságra tett bejelentést egy helyi férfi, miszerint egyik szomszédját egy 66 éves férfit egy bokros, gazos részen holtan találta. A közigazgatási eljárás keretén belül rendőrségi szemlére, adatgyűjtésre és tanúk meghallgatására került sor.

Ennek során megállapították, hogy az elhalt férfi már több éve egy romos házban lakott, erősen alkoholizáló életmódot folytatott. Az eltelt idő alatt állapota fokozatosan romlott, fizikumú gyengült. Orvoshoz nem járt, gyógyszereket nem szedett.

Az adatgyűjtés és a halott szemle során megállapítást nyert, hogy a 66 éves férfit a feltalálás helyszínén érte a halál, ahol feltehetőleg erősen ittas állapota miatt elesett és a nagy hidegben kihűlt. A haláleset kapcsán foganatosított halottszemle, valamint adatgyűjtés során bűncselekmény elkövetésére, idegenkezűségre utaló adat nem merült fel.  A haláleset pontos körülményeit szakértő bevonásával az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja.
Információs háttér.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 16-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig a már hárman haltak meg. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A megelőző téli időszak összegzett adataiból kitűnik, hogy nemcsak közterületen, hanem különböző ingatlanokban is számolni lehet ilyen jellegű halálesetekkel. A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

A probléma azonban nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…