2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

„Ki a mester két keréken?”

Az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Autóklub által meghirdetett kerékpáros vetélkedősorozat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fordulóját rendezték meg Miskolcon.

A 2017. május 9-én lezajlott verseny célja a 10-12 éves diákok közlekedésismereti tudásszintjének, jártasságának felmérése, ezek további oktatásának, nevelésének módszertani segítése. Kiemelt feladata a programnak továbbá a diákok közlekedési kultúrájának magasabb szintre emelése, valamint kerékpározási tudásuk fejlesztése.

A vetélkedő tétje a közlekedési szabályokat jól ismerő és alkalmazni tudó tanulók részére országos szintű megmérettetés lehetőségének biztosítása volt, majd a FIA Európai Közlekedésbiztonsági Verseny nemzetközi döntőjén résztvevő csapat kiválasztása.

A vetélkedőn 22 kisdiák vett részt a megye különböző településeiről, akik KRESZ tesztlapot töltöttek ki és kerékpáros ügyességi pályát teljesítettek. Az egyébként sem egyszerű pályát tovább nehezítette, hogy a feladatokat egy könyvekkel rakott hátizsákkal a hátukon kellett végrehajtani.

Mind a fiú, mind a lány kategória első három helyezettje díjazásban részesült.

A vetélkedőn az alábbi eredmények születtek:

Lányok: I. helyezett    Hauser Réka – Sárospataki Rk  

II. helyezett     László Lívia – Kazincbarcikai Rk  

III. helyezett     Bártfai Boglárka – Edelényi Rk   

Fiúk: I. helyezett      Leányvári Kende Zétény – Ózdi Rk  

II. helyezett      Himer Marcell – Mezőkövesdi Rk

III. helyezett       Plaszkó Gábor – Szerencsi Rk

A 2017. június 30-31. között megrendezendő országos döntőn, Visegrádon megyénket Hauser Réka és Leányvári Kende Zétény képviseli.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…