2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Kézifék, elakadásjelző – Időskorú korú személy sérelmére történt rablás Miskolcon

Kézifék, elakadásjelző – Időskorú korú személy sérelmére történt rablás Miskolcon

Egy külső szemlélő mindössze ennyit észlelhetett abból, amikor Tiszaújváros rendőrkapitánya szombat délután Miskolc egyik legforgalmasabb kereszteződésében kiugrott autójából és mintegy 800 méter futást követően elfogta az idős asszony kirablóját. A szolgálaton kívüli rendőri vezető 2013. szeptember 14-én délután öt órakor saját telkére tartott autójával a borsodi megyeszékhelyen, amikor a szélső sávban haladva arra lett figyelmes, hogy a közeli buszmegállóban egy idős nőt földre löknek és a támadó annak táskájával futva elmenekül.

A rendőr reflexei azonnal működésbe léptek és mivel parkoló keresésére nem volt idő, az elakadásjelzőt bekapcsolva és az autót a szélső sávban leállítva üldözőbe vette a támadót.

A rabló és a kapitány között meglévő több mint húsz év különbséget kompenzálta a rendőr edzettsége, aki mintegy két futópálya-kör távolság után beérte, majd testi kényszert alkalmazva elfogta az útonállót.

A Miskolci Rendőrkapitányság időközben értesített járőrei miután a helyszínre értek a rendőrkapitány a további intézkedéseket az elfogott és visszatartott elkövetővel együtt átadta nekik, akik előállították a támadót. A helyszíni intézkedések során a rendőrök az eltulajdonított, majd útközben eldobott táskát a benne lévő készpénzzel együtt hiánytalanul feltalálták.

A bűncselekmény során combnyaktörést szenvedett 69 éves asszony támadójával szemben a Miskolci Rendőrkapitányság bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – a 19 éves girincsi F. Péter bűnügyi őrizetének egyidejű elrendelése mellett.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati osztálya az illetékes ügyészségen előterjesztéssel él a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozása érdekében.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek