2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Készenléti Rendőrség: Tetten ért fatolvajok

A Készenléti Rendőrség járőrei fatolvajokat értek tetten Taktaharkányban.
Az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2013. december 11-én a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének illetékességi területén láttak el szolgálati feladatokat.

 

A rendőrök 12 órakor Taktaharkány külterületén ellenőrzés alá vontak három helyi férfit, akik frissen vágott fát toltak kerékpáron. A személyek a rendőrök kérdésére beismerték, hogy a tüzelőnek valót a közeli erdős területről vágták ki és tulajdonították el.

 

A tetten ért fatolvajokat a 41 éves L. Lászlót és két fiatalkorú társát a járőrök előállították a Taktaharkányi Rendőrőrsre, ahol erdőben jogellenes fakivágással elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult velük szemben büntetőeljárás.

 

Az új Büntető Törvénykönyv rendelkezései alapján, 2013. július 1-jét követően az erdőből jogellenesen történő fa kivágása és eltulajdonítása – értékhatártól függetlenül – bűncselekménynek minősül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek