2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Készenléti Rendőrség: Ittasan ült a volán mögé az eltiltott

Elszíneződött a szonda annál az abaújszántói férfinél, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette testvére gépkocsiját. Az ellenőrzéskor megtartott ruházatátvizsgálás során ráadásul a férfi zsebéből marihuána-gyanús anyagok is előkerültek.
Az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2014. április 4-én az Encsi Rendőrkapitányság illetékességi területén láttak el szolgálati feladatokat.

A járőrök 22 óra 20 perckor Novajidrány belterületén igazoltatás és ellenőrzés alá vontak egy személygépjárművet, melynek vezetője az intézkedés során folyamatosan zavartan viselkedett. A gyanút keltő férfi a rendőrökkel közölte, hogy testvérét annak ittassága miatt szállítja haza. A sofőr a közúti kontroll során az egyenruhásoknak elismerte továbbá, hogy tudomása szerint jogerősen el van tiltva a járművezetéstől, ráadásul indulás előtt ő is fogyasztott alkoholt. Az ellenőrzéskor megtartott ruházatátvizsgálás során a férfi zsebéből marihuána-gyanús anyagok is előkerültek, melyeket az intézkedő rendőrök lefoglaltak.

Mivel a helyszíni ellenőrzés során a jármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a készenléti rendőrök a 43 éves abaújszántói A. Pált további véralkohol-vizsgálat céljára előállították.

 

Az intézkedés alá vont férfivel szemben az Encsi Rendőrkapitányság egyrészt büntetőeljárást indított, másfelől az eltiltás hatálya alatt gépjárművet vezetőt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek