2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
Autókozmetika - Szétkapkodták a versenyautót

Kessel fenyegették a faluőröket

Kessel fenyegették a faluőröket Az úgynevezett faluőrök Prügyön teljesítették szolgálatot, Amikor felfigyeltek két gyanús férfira, akik közül az egyik kést Rántott elő.

A napokban egy prügyi utcákat járta két helyi faluőr, Amikor a késő esti órákban feltűnt nekik két gyanúsan viselkedő férfi. A páros, Amint meglátta kerékpáros faluőröket azonnal futásnak eredtek. Egy vízelvezető árokban lapultak az elinalt férfiak, s Amikor számon akartak kérni őket, egyikük egy kést Rántott faluőrökre. A fenyegetést vélhetően az váltotta ki, hogy a faluőrök akartak értesíteni a rendőrséget. Az agresszió megtette hatását, és úgymond az örök taktikusan elengedték őket. A történethez hozzá tartozik, hogy egy kést ragadó férfi társa hasztalan próbálta csitítani, visszafogni ismerősét.

A faluőrök Azonban értesítették a rendőrséget és a Takataharkányi Rendőrőrs járőrei a megadott információk alapján elfogták a két férfit prügyi. Egyikkőjükkel szemben A Szerencsi Rendőrkapitányság közfeladatot Ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást, míg társát tanúként hallgattak meg.

A két férfi prügyi esti sétájának célját, esetleges szándékait még vizsgálja a rendőrség.

 

Információs háttér:

A Büntető törvénykönyv (Btk) a közfeladatot Ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, tagjait Mentőszolgálat, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot Ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…