2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Késeléssé fajult a tenyésztők nézeteltérése

Késeléssé fajult a tenyésztők nézeteltérése Az ebeket ért nemtelen megjegyzés vezetett kis híján végzetes következményekhez egy miskolci kutyakiállításon. A két kecskeméti ebtenyésztő közül az egyiken a kórházban életmentő beavatkozást hajtottak végre, míg ellenlábasát a rendőrök emberölési kísérlet miatt őrizetbe vették. A rendőrség az ügyészségnél kezdeményezte az elkövető előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

A Miskolci Rendőrkapitányságra április 4-én délben az Országos Mentőszolgálattól érkezett bejelentés, mely szerint egy miskolci kutyakiállításon nyakon szúrtak egy férfit.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként később beszerzett adatokból ismertté vált, hogy a tettlegességig fajuló nézeteltérésben érintett 34 és 43 éves kecskeméti ebtenyésztő férfiak már több éve ismerték egymást. A tenyésztők között azonban egy ideje a kutyák tenyésztésével és egyéb személyes okokból kifolyólag vita és haragos viszony alakult ki.

A Miskolcon most megrendezett kutyakiállításon mindketten részt vettek kutyáikkal. A délelőtti órákban bár látták egymást, de nem keresték, nem szóltak egymáshoz. Délben a fiatalabbik kutyatenyésztő próbált hazafelé indulni, amikor odament hozzá az idősebbik férfi és számon kérte, amiért a miskolci rendezvényen újfent becsmérelte kutyáit.

A szóváltást tettlegesség követte, melynek során a 34 éves F.Zs.J. életveszélyesen megsebesítette riválisát. A nyaki vénát ért sérülés miatt hirtelen erős vérzés alakult ki, melyet egy helyszínen lévő nyíregyházi mentőtiszt látott el a mentők kiérkezéséig. A sértetten a kórházban később életmentő műtétet hajtottak végre.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Btk. 166. § (1) bekezdésébe ütköző emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A főkapitányság az ügyészségnél kezdeményezte az őrizetben lévő férfi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…