2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Kérészéletű volt a Tisza parti tolvajok öröme

Kérészéletű volt a Tisza parti tolvajok öröme A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság által tegnap a Tisza parton kivetett „hálóba” többek közt csónakmotort eltulajdonító fiatalok is kerültek. A rendőrség a horogra akadt elkövetők ügyét gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni. Május 11-én este 20 órától, a „Közbiztonsági Háló” program keretén belül fokozott ellenőrzést tartott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. Az akcióban a rendőrök többek között kiemelt figyelmet fordítottak és fordítanak a hétvégi házak környékének ellenőrzésére, mivel a horgászati szezon megindulásával a tolvajok is előszeretettel látogatják a Tisza-partot.

A tegnap igazolta, hogy a rendőrök várakozásai nem voltak alaptalanok, ugyanis a késő esti órákban egy tiszaújvárosi fiatalkorú fiú és társa kívánta megkárosítani a hétvégi házas övezetet. Az elkövetők zsákmányukkal azonban már nem érhettek haza, mivel az ott figyelő járőrök tetten érték őket.

A horgászkellékekre utazó tolvajok késő esti igazoltatásukkor azonnal „léket kaptak”, hiszen a náluk lévő tárgyakkal – köztük két csónakmotor, illetve horgászfelszerelés – nem tudtak elszámolni, sőt inkább megmutatták azt az ingatlant, ahonnan a tárgyak származnak.

A két fosztogató előállítását követő gyanúsítotti kihallgatása során töredelmesen beismerte tettét.

Kiderült az is, hogy két nappal korábban már jártak ugyanezen a telken, s akkor az udvaron lévő szekrényből eltulajdonítottak három horgászbotot, illetve további felszereléseket. Ezek a tárgyak már a megtartott házkutatás során kerültek elő.

A rendőrök által megfelelően és időben kivetett „hálónak” köszönhetően az eltulajdonított tárgyak hamarosan hiánytalanul visszajuthatnak gazdájukhoz.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek