2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Kerékpárosok fekete napja

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain 2013. július 9-én nyolc személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melynek hat esetben volt részese kerékpáros.

Halálos kimenetelű baleset Göncnél

Mint arról beszámoltunk kedd este fél hét előtt két kerékpáros haladt egymás mögött a Gönc és Göncruszka közötti útszakaszon. Az elöl hajtó kerékpáros sikeresen kikerült egy úthibát, azonban mögötte érkező társa belehajtott a kátyúba és elesett. Az úttestre zuhanó 21 éves gönci nőt a mellettük elhaladó személyautó már nem tudta kikerülni és elgázolta a földre került biciklist. Az ütközés során a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Magára hagyták a gyalogosok a szerencsétlenül járt kerékpárost – Rendőrségi felhívás!

A baleseti szemle adatai szerint kedd reggel 8 óra körüli időben a Miskolc, Vologda úti kerékpárúton egy 28 éves bükkszentkereszti férfi mountain bike típusú biciklijét szeszes italtól befolyásolt állapotban hajtva a Búza tér irányába közlekedett, melynek során az utat keresztezve két gyalogos személy hirtelen elé lépett. A találkozás során az egyik személy kezében tartott táskájába a bringás beleakadt és egyensúlyát vesztve elesett. Az ezidáig ismeretlen gyalogosok a balesetet követően segítségnyújtás és adataik hátrahagyása nélkül ismeretlen helyre távoztak. A szerencsétlenül járt kerékpárost a mentők töréses sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség kéri az említett két járőkelőt, vagy azokat akik a fenti időpontban ezen az útszakaszon tartózkodtak és a balesetet látták, vagy arról információval rendelkeznek jelentkezzenek a Miskolci Rendőrkapitányságon.

Az üggyel kapcsolatban bejelentés tehető

    személyesen a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Miskolc, Fábián kapu 4),
    e-mailen, a molnare@borsod.police.hu címen, vagy
    telefonon a 06-46/514-511 hívószám 22-72-es vagy 22-81-es mellékein, illetve munkaidőn kívül az ingyenesen hívható a 107-es, vagy 112-es rendőrségi segélyhívó számokon is.

 

 

Megcsúsztak és elestek – Mindig az útviszonyoknak megfelelően hajtsuk a kétkerekűt!

Kedd reggel Miskolc, Győri kapui városrészében egy 52 éves férfi kerékpárjával nem a forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, majd egy hirtelen fékezés során elesett és megsérült.

Kedd délben Tállya belterületén egy 14 éves helyi fiút kerékpárját nem az útviszonyoknak megfelelően vezetve a poros, kavicsos úttesten megcsúszott és elesett.

Mindkét esetben a mentők kórházba szállították a személyi sérülést szenvedett kerékpárosokat.

 

Elsőbbség adás kötelező!

Kedd koraeste Arnót egyik kereszteződésben egy 12 éves helyi fiú kemping kerékpárjával nem biztosított elhaladási elsőbbséget a közúti jelzőtáblával védett útvonalon közlekedő személygépjármű részére. Az ütközés során a fiú könnyebb sérüléseket szenvedett, akit később a mentők kórházba szállítottak.

 

Elindulásnál mindig legyünk körültekintőek!

A rendelkezésre álló adatok szerint kedd délelőtt Edelény belterületén egy addig az útpadkán álló 78 éves kerékpáros hirtelen elindulva rosszullétéből adódó figyelmetlensége miatt egy balra kanyarodást végző tehergépkocsi alá esett. A személyi sérülést szenvedett kerékpárost a mentők kórházba szállították.

 

Az említett ügyeket a területileg illetékes rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai vizsgálják.

 

A közlekedés veszélyes üzem!

A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy járműveiket fokozott körültekintéssel, a mindenkori időjárási és útviszonyoknak megfelelően vezessék!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…