2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kényszermunka Csernelyen

A rendőrség elfogott két férfit és két nőt, akik Csernelyen rabszolgasorban tartottak két asszonyt, akik évekig kényszermunkát végeztek tartóiknak.

Kényszermunka és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárását az Ózdi Rendőrkapitányság O. Attila 41 éves, O. Attiláné 45 éves, B. Csaba 44 éves és B. Gáborné 45 éves csernelyi lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak kihasználták a két helyi nő kiszolgáltatott helyzetét, megalázó körülmények között tartották és minden jövedelmüktől megfosztották őket.

A gyanúsítottak családi házuk pincéjében tartották a két megfélemlített nőt, akiket havonta 1-1 kg cukorral és liszttel „láttak el”, továbbá ételhulladékokkal etettek. Volt olyan téli időszak, amikor a fűtetlen pincében kellett élniük. A két nő a gyanúsítottak kertjében dolgozott, hol az egyik portán, hol a másikon. A sértettek járandóságát a terheltek elvették, illetve időnként pár ezer forintot visszajuttattak egyéb költségeikre.  Az asszonyok lakhelyét a közelmúltban kályhával látták el, de tűzifát csak egy-két kosárral kaptak.
A sértettek az állandó verések és fenyegetések hatására nem mertek a portáról elmenekülni.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival együttműködve Csernelyen, 2014. október 16-án fogták el a gyanúsítottakat.

A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a terhelteket, akikkel szemben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a helyi szociális intézmény munkatársaival együttműködve a sértettek érdekében megtette a szükséges intézkedéseket a megfelelő elhelyezést biztosítva így számukra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek