2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Karácsonyi ajándékokat zsákmányoltak a kötözős ózdi rablók

Karácsonyi ajándékokat zsákmányoltak a kötözős ózdi rablók

Már előzetes letartóztatásban van az a két elkövető, akik egy idős nőt raboltak ki Ózdon.
Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 24 éves és egy 33 éves ózdi férfivel szemben. A nyomozás adatai alapján 2012. december 15-én a hajnali órákban behatoltak egy ózdi családi házba, ahol a 85 éves tulajdonost megkötözték, majd pénzt követeltek tőle. A nyugdíjas nőt miután bántalmazták, az elkövetők átkutatták az ingatlant és a sértett által családtagjainak vásárolt karácsonyi ajándékokkal elmenekültek a helyszínről.

A tettesek a ház átkutatásakor egy dunnát húztak a sértett fejére, aki miután az elkövetők a lakásból távoztak és már hosszabb ideje nem hallott hangokat a szobában, a fejéről lehúzta a huzatot, a fogaival kioldozta a kezét összekötő fáslit, felkelt az ágyból, feloltotta a villanyt és értesítette a rendőrséget.

Az ügyben nagy erőkkel indult meg a nyomozás, mely során nagyon rövid idő alatt sikerült a rablókat elfogni. A rendőrség lefoglalta az ellopott értékeket.

Tekintettel arra, hogy az eljárás tárgyát képező cselekményekre kiszabható büntetési tétel nagysága (mely akár a 8 évig terjedő szabadságvesztést is elérheti), továbbá fennállt a veszélye annak is, hogy a gyanúsítottak a hatóság elől elrejtőznének vagy újabb hasonló, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, ezért őrizetbe vételüket követően mindkét gyanúsítottat a rendőrség előterjesztésére előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek