2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Kábítószer-ellenes Világnap

„KépSZERűen” címmel digitális fotó- és számítógépes grafikai pályázat indul Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében.

Az ENSZ döntése alapján június 26-át 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon.
Ezen a napon deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására, a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és az UNDOC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására.

A világnap alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával „képSZERűen” címmel digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdet.

A pályázat fővédnöke Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány, védnöke Pfliegler Péter alpolgármester.

A pályázat célkitűzése, hogy a fiatalok kreativitásukat a kábítószer-prevenció területén is bemutathassák, valamint, hogy ráirányítsuk a figyelmet a napjainkban egyre inkább elterjedő drogproblémára.

A modern digitális technika segítségével elkészített, olyan plakátokat, képeket, fotómontázsokat várunk a pályázóktól, amelyek rávilágítanak a mai kor fiataljait fenyegető veszélyekre. Hívják fel a figyelmet a drogok (designer) egészséget, családi életet, iskolai tanulmányokat károsan befolyásoló hatásaira, a fogyasztás, terjesztés büntetőjogi következményire.

A pályaműveket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya címére kell eljuttatni (3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32.) digitális formában (CD, DVD). Amennyiben az lehetséges a bbalap@hu.inter.net e-mail címre óriás file-ként is elküldhető 2014. szeptember 30-ig.

A felhívást a főkapitányság minden a megyében lévő általános és középiskola részére megküldte, továbbá az megtalálható és letölthető a www.bunmegelozes.eu honlapról is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…