2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Jubilált az Ózdi Rendőrkapitányság: immár több mint tíz uzsorás a rács mögött

Jubilált az Ózdi Rendőrkapitányság: immár több mint tíz uzsorás a rács mögött

Március 7-én, a délelőtti órákban – az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya három újabb uzsorást (3 ózdi férfit) vett őrizetbe, akiknek elfogásában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai segítettek.

A 2010. novemberi, az idei február 8-i és 16-i sikeres uzsorás-akciót követően, 2011. március 7-én újra uzsorások kezén csattanhatott a bilincs Ózdon, így tizenegyre nőtt azon személyek száma, akik ilyen bűncselekmények elkövetése miatt előzetes letartóztatásba kerültek Ózdról.

Az elfogott 3 férfi – a nyomozás eddigi adatai alapján – az elmúlt években uzsorakölcsönök folyósításából és behajtásából tartotta fenn magát és családját.

A sértetteknek általában 70-80.000,- Ft körüli összegeket „folyósítottak” egy-egy alkalommal, melyekre 50, 70 és 100 % közötti kamatot kértek.

Van olyan sértett, aki a felvett 80.000,- Ft-ra 6 hónap leforgása alatt 1.700.000,- Ft tartozást halmozott fel. Mivel azonban nem tudott eleget tenni „fizetési kötelezettségének”, ezért a tulajdonában lévő, tehermentes lakást – ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott – adás-vételi szerződésben eladta – papíron 1.700.000,- Ft-ért, ténylegesen anyagi ellenszolgáltatás nélkül – az őt fenyegető uzsorásoknak, akik egy hónap múlva 3.800.000,- Ft-ért adtak túl a családi házon, miután a sértettet kitették saját házából.

Egy idős férfi 1999-ben vett kölcsön – szintén – 80.000,- Ft-ot, amelyre a mai napig havi 100.000,- Ft-ot fizetett az alkalmi pénzkölcsönzőknek…

Az ügyben végzett nyomozás során idáig beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok adatai alapján a három uzsorás 11 rendbeli uzsora bűncselekmény, 6 rendbeli zsarolás bűntett és 1 rendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésével gyanúsítható, ezért őket az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

A nyomozási bíró ma reggeli döntése értelmében immár ők is előzetes letartóztatásban várják a nyomozás befejezését…

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek