2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Jövőkép – Rendőr ösztöndíj roma tanulóknak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2020-ban is meghirdette a roma származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj-pályázatát, immáron huszonnegyedik alkalommal.

Valamennyi középfokú oktatási intézmény nappali tagozatának első, második vagy harmadik évfolyamos tanulói jelentkezhetnek a meghirdetett támogatás elnyeréséért. A szakiskolák pályázatba bekapcsolódó diákjainak vállalniuk kell az érettségi megszerzését is, tehát tanulmányaik ennek megfelelő további folytatását a szakiskola befejezését követően.

A támogatás elnyerésére benyújtott pályázatok beküldési határideje: 2020. június 30.

A nyertes tanulókat az egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálatokat követően választják ki, s velük a főkapitányság támogatási szerződést köt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vállalja, hogy a támogatott részére középiskolai tanulmányai hátralevő idejére az alábbi juttatásokat biztosítja:

•   számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni, kollégiumi szállás és a menzai étkeztetés  költségeinek teljes körű térítése;

•   tanévenként – számla alapján, legfeljebb 25.000 forint értékben – ruházkodási segély;

•   tanszersegély;

•   az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév alatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatás:

3,00 – 3,50 tanulmányi átlag esetén nettó 2000 Ft/hónap,

3,51 – 4,00 tanulmányi átlag esetén nettó 3000 Ft/hónap,

4,01 – 4,50 tanulmányi átlag esetén nettó 4000 Ft/hónap

4,51 – 5,00 tanulmányi átlag esetén nettó 5000 Ft/hónap

A pályázatot nyert tanulóknak a támogatásért vállalniuk kell, hogy középfokú tanulmányaik eredményes befejezését követően – rendőri szolgálat vállalása céljából – jelentkeznek valamelyik rendészeti szakközépiskolába vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság először 1996-ban hirdette meg a roma származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj-pályázatát. Az elmúlt években több mint hatvanöt diákkal kötött szerződést a rendőrség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…