2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Jogosítványok a rendőrök hálójában

Jogosítványok a rendőrök hálójában

Jogosítványok a rendőrök hálójábanA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának hétvégi akcióját mintavételre előállított ittas vezetők, „befogott” eltiltás hatálya alatt vezetők és helyszínen elvett vezetői engedélyek kísérték.

/A fotó illusztráció/

A forgalomellenőrző alosztály munkatársai a megye területén tartott „közbiztonsági háló” elnevezésű akcióhoz kapcsolódva 2010. március 13-án szombaton este valósággal „megszállták” a Miskolcra bevezető autópálya lehajtókat. Ezt követően a közlekedésrendészeti járőrök éjfél körül a közkedvelt szórakozóhelynek számító Miskolc-Tapolcára bevezető útszakaszon létesítettek úgynevezett ellenőrző-áteresztő pontokat.

A járművezetők „tételes ellenőrzése” hozta is a várt eredményt, ugyanis a rendőrök várakozásának megfelelően jó néhány tilosban utazó végül a közlekedésrendészeti járőrök hálójában kötött ki.

Az ellenőrzés eredményeként elmondható, hogy

– a hétvégi szórakozáshoz 7 járművezető nem az autójában, hanem már a szervezetében szállította az alkoholt. Az elvégzett mintavételek alapján 5 fő alkoholos befolyásoltsága a bűncselekményi-, míg további kettő fő véreredménye a szabálysértési kategóriába esett,

– a járőrök két eltiltás hatálya alatt gépjárművet vezető személlyel szemben intézkedtek, (érdekességként megemlíthető, hogy az egyik úrvezető eltiltása hat évre szólt)

– a rendőrök a helyszínen 6 vezetői engedélyt vettek el,

– az alosztály munkatársai 5 büntető-, valamint 27 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg további 7 személynek róttak ki helyszíni bírságot.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek