2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Jogerősen két év börtönbüntetést kapott Pálháza volt polgármestere

Jogerősen két év börtönbüntetést kapott Pálháza volt polgármestere

Vesztegetés miatt jogerősen két év börtönbüntetést szabott ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza korábbi független polgármesterére a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön – közölte az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel. Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint a táblabíróság ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék 2012 októberében hozott ítéletét.

Moravszki Zsoltot 2010 októberében választották meg Pálháza polgármesterévé. Két hónappal később egy vállalkozótól 200 ezer forintot fogadott el azért, hogy az ő cége építhesse a szennyvíztisztító telepet.

Pálháza 2008 októberében kilenc környező településsel együtt hozott létre együttműködési megállapodást a regionális szennyvíztisztító telep fejlesztésére, majd 2010 decemberében pályáztak is uniós forrásokra. Az ezzel kapcsolatos teendők felelősének a vádlottat jelölték ki. A vállalkozó ekkor kereste meg Moravszki Zsoltot, aki utalt arra, hogy a kivitelezés költségvetését úgy kell elkészíteni, hogy annak egy része maguk között szétosztható legyen. A pénz átvételekor folytatott beszélgetésüket – amelyben a vádlott azt is állította, hogy a többi település polgármestereit is irányítani tudja – a vállalkozó rögzítette.

2010 decemberében Budapesten, a pályázat aláírása után a vádlott a pályázatíró cég vezetőjének, illetve Pálháza jegyzőjének jelenlétében elismerte, hogy hibát követett el, és kilátásba helyezte lemondását. Ezt 2011. október 17-én meg is tette.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek