2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Jogalap nélküli családi pótlék

Jogalap nélküli családi pótlék

Jogalap nélküli családi pótlékA hozzátartozók jogalap nélkül vették fel a családi pótlékot, miközben fiaik börtönben voltak. A közelmúltban történt csalás gyanúja miatt több esetben indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

A nyomozás eddigi adatai szerint több börtönbüntetést töltő fiatal után jogalap nélkül vették fel a szülők a családi pótlékot. Az esetenként változó összegek hatvanezertől százötvenezer forintig terjednek. A gyanúsítottak azzal, hogy elmulasztották a jogosultságot megszüntető változásokat jelezni Magyar Államkincstár felé, ezzel megtévesztették a hivatalt, illetve az államnak különböző mértékű károkat okoztak.

Jelenleg öt esetben folytat jogalap nélkül felvett családi pótlékkal kapcsolatos csalási ügyben eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság. Az adatok feldolgozását követően azonban további nyomozati cselekmények várhatóak.

 

Miskolc Rk. – B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek