2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Jogalap nélküli családi pótlék

Jogalap nélküli családi pótlék

Jogalap nélküli családi pótlékA hozzátartozók jogalap nélkül vették fel a családi pótlékot, miközben fiaik börtönben voltak. A közelmúltban történt csalás gyanúja miatt több esetben indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

A nyomozás eddigi adatai szerint több börtönbüntetést töltő fiatal után jogalap nélkül vették fel a szülők a családi pótlékot. Az esetenként változó összegek hatvanezertől százötvenezer forintig terjednek. A gyanúsítottak azzal, hogy elmulasztották a jogosultságot megszüntető változásokat jelezni Magyar Államkincstár felé, ezzel megtévesztették a hivatalt, illetve az államnak különböző mértékű károkat okoztak.

Jelenleg öt esetben folytat jogalap nélkül felvett családi pótlékkal kapcsolatos csalási ügyben eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság. Az adatok feldolgozását követően azonban további nyomozati cselekmények várhatóak.

 

Miskolc Rk. – B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…