2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Javuló bűnügyi mutatók: rács mögött a kövesdi melléképületek réme

Javuló bűnügyi mutatók: rács mögött a kövesdi melléképületek réme

Az év eltelt időszakában a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságnak Mezőkövesd város területére vonatkozó vagyon elleni bűncselekményi mutatója jelentős javulást mutat az egy évvel korábbihoz képest annak ellenére is, hogy az elmúlt hetekben több kisebb értékre lekövetett besurranásos lopás történt a városban. A nyomozók a helyzetet elemezve léptek és megtalálták a megoldás „kulcsát”. A főként lakatlan ingatlanokban, illetve melléképületekben elkövetett bűncselekmények helyszínein végzett szakszerű és alapos adatgyűjtések eredményeként július végén egy helyi illetőségű férfi került a nyomozók látókörébe, aki korábban hasonló ügyek miatt már állt a hatóságok előtt.

A nyomozók S.I.J. mezőkövesdi lakos tartózkodási helyein ugyanis házkutatásokat hajtottak végre, melyek során több bűncselekményből származó tárgy került lefoglalásra. A lefoglalt tárgyak között volt műanyag kerti asztal, felfújható gyermekmedence és kerékpár is. A gyanúsított nem válogatott, amit gyalogosan el tudott vinni, azt összeszedte. Az sem riasztotta vissza, hogy az alvó sértettek mellől vigye el értékeiket, ill. a körbekerített ingatlanok udvarán keresgéljen. Az eljárás során e tárgyakat a sértettek felismerték, kiadásuk folyamatban van.

A gyanúsított őrizetbe vétele után a Miskolci Városi Bíróság elrendelte annak előzetes letartóztatását. S.I.J. fogvatartása óta a helyi nyomozók megpihenhettek kicsit, hiszen a besurranásos lopások száma nullára esett vissza, így erőiket a többi bűncselekmény felderítésére tudják fordítani.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek