2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ittasan vezetett, majd gyalogosként sérült meg…

Az elmúlt napokban Miskolc illetékességi területén megnőtt az ittas járművezetőkkel szemben történt intézkedések száma.
Egy ittas vezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek a rendőrök, mert 2014. július 6-án Nyékládházán, szeszesitaltól befolyásolt állapotban vezetett, majd miután megállt a gépkocsi beállónál és kiszállt az autóból, kellő körültekintés nélkül hátra lépett, és egy Mezőcsát irányába közlekedő személygépkocsi elsodorta, melynek következtében megsérült.

Hétvégén több olyan közlekedési baleset is történt, amely a járművezetők felelőtlen magatartása, elsősorban alkoholos befolyásoltsága miatt következett be.

A Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztást követő járművezetés a közlekedésbiztonságot jelentősen befolyásoló- és veszélyeztető tényező.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy maguk és mások biztonságának megőrzése, valamint a balesetek megelőzése érdekében tanúsítsanak önmérsékletet és szeszesital fogyasztását követően, soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban!

A rendőrség munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas-, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők forgalomból való kiszűrésére.

Ittas vezetés bűncselekmény megalapozott gyanúja esetén, az intézkedő rendőr már a helyszínen elveszi a vezetői engedélyt.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek