2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Ismét sikeres volt a horgászati akció


Már sokadik alkalommal szervezett vízi rendészeti és horgászati akciót a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, október 16-án, együttműködve a Zabos Géza Horgász Egyesület halőreivel, a Készenléti Rendőrséggel, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vízi rendészeti munkatársaival.

Az ellenőrzés a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén található tavakra, folyószakaszokra, valamint azok közvetlen környezetére terjedt ki, amelynek célja volt az engedély nélkül horgászó, halászó, továbbá a tiltott horgászmódszereket alkalmazó szabálysértők tettenérése.

Az akció sikere érdekében 5 szolgálati csoport került kialakításra, amelyek az ellenőrzéseket „földön és vízen” is végrehajtották. A Készenléti Rendőrség terepjárójának segítségével alapos ellenőrzés alá estek azok a hétvégi házas, orvhorgászok által kedvelt területek is, amelyek „normál” szolgálati járművel nehezen, vagy egyáltalán nem közelíthetőek meg.

A szabálysértők számára váratlan reggeli akció eredményeként 24 személyt igazoltattak, akikkel szemben közlekedési szabálysértések elkövetése miatt helyszíni bírság kiszabására került sor, továbbá engedély nélküli horgászat miatt szabálysértési feljelentések készültek. Az ellenőrzés befejezéseként 2 fő előállítására, majd őrizetbe vételére is sor került. Mindketten  lopás szabálysértés elkövetése miatt fognak felelni, cselekményüket a horgász akció helyszínének környezetében szakították meg az intézkedők.

Mindent összevetve elmondható, hogy bár még eseti jelleggel előfordulnak a terület tavain és folyóin szabálytalanságok, azonban az elmúlt időszakban a helyi rendőrök és halőrök közös ellenőrzéseinek köszönhetően az engedély nélküli horgászok és halászok száma visszaszorult.

A Zabos Géza Horgász Egyesület elnökének véleménye szerint a területen kevésbé jellemző az orvhorgászat, illetve -halászat, amely megítélése alapján, elsősorban a közös akcióknak, a kiváló együttműködésnek tulajdonítható.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MEFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek