2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Ismét rács mögött az idős nénit kirabló férfi

A közelmúltban Kazincbarcikán egy 87 éves, bottal közlekedő nénit rabolt ki házának udvarán egy férfi, aki rövid időn belül előbb zárjavítónak, majd gázóra-leolvasónak adta ki magát. A rendőrség két napon belül beazonosította és elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható többszörösen büntetett férfit, aki idén februárban kedvezménnyel szabadult fegyházbüntetéséből.
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás gyanúja miatt indított nagy erőkkel nyomozást, mivel szeptember 6-án délután egy kazincbarcikai idős nénit otthonában kiraboltak. A nyomozás adatai szerint az elkövető a szépkorú néninek előbb zárjavítást ajánlott fel, majd kisvártatva már gázóra-leolvasónak adta ki magát.

Miután a sértett távozásra szólította fel a férfit, az a nénit a kezénél fogva a földre vitte, majd a lakás több helyiségében kutatva, a sértett pénztárcájából kivett ezer forint készpénzzel sietve távozott.

Az idős néni a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrség által az ügyben végrehajtott tanúkutatás és széleskörű adatgyűjtés eredményeként beazonosításra került Sz. J. 40 éves kazincbarcikai lakos, akit a jáőrőrök szeptember 8-án fogtak el és állítottak elő a rendőrkapitányságra. A bujkáló elkövető elfogására – egy szolgálaton kívüli fiatal járőr éberségének köszönhetően – egy helyközi buszjáraton került sor, aki a körözött személyt a megállóban felismerve járművével követte a buszt, közben értesítette kollégáit, akikkel közösen megállítva a tömegközlekedési járművet elfogták és megbilincselték a körözött bűnözőt.

A gyanúsítottat a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, majd kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit a bíróság másnap elrendelt.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy többszörösen büntetett előéletű, aki idén februárban kedvezménnyel szabadult rablás és lopás miatt vele szemben kiszabott 4 év 8 hónap fegyházbüntetéséből. A különös visszaesőnek számító 40 éves férfi ezidáig 16 alkalommal volt büntetve vagyon elleni, illetve erőszakos garázda jellegű bűncselekmények, okirattal visszaélés, kiskorú veszélyeztetése, valamint hamis vád bűntette miatt.

A hatóságok által újra rács mögé zárt elkövetőnek – amennyiben a bíróság bűnösnek találja – a most elkövetett cselekényéért járó 2-8 évig terjedő szabadságvesztés mellett, a korábban elengedett fegyházbüntetését is ki kell majd töltenie.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…