2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Ismét rács mögött az idős nénit kirabló férfi

A közelmúltban Kazincbarcikán egy 87 éves, bottal közlekedő nénit rabolt ki házának udvarán egy férfi, aki rövid időn belül előbb zárjavítónak, majd gázóra-leolvasónak adta ki magát. A rendőrség két napon belül beazonosította és elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható többszörösen büntetett férfit, aki idén februárban kedvezménnyel szabadult fegyházbüntetéséből.
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás gyanúja miatt indított nagy erőkkel nyomozást, mivel szeptember 6-án délután egy kazincbarcikai idős nénit otthonában kiraboltak. A nyomozás adatai szerint az elkövető a szépkorú néninek előbb zárjavítást ajánlott fel, majd kisvártatva már gázóra-leolvasónak adta ki magát.

Miután a sértett távozásra szólította fel a férfit, az a nénit a kezénél fogva a földre vitte, majd a lakás több helyiségében kutatva, a sértett pénztárcájából kivett ezer forint készpénzzel sietve távozott.

Az idős néni a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrség által az ügyben végrehajtott tanúkutatás és széleskörű adatgyűjtés eredményeként beazonosításra került Sz. J. 40 éves kazincbarcikai lakos, akit a jáőrőrök szeptember 8-án fogtak el és állítottak elő a rendőrkapitányságra. A bujkáló elkövető elfogására – egy szolgálaton kívüli fiatal járőr éberségének köszönhetően – egy helyközi buszjáraton került sor, aki a körözött személyt a megállóban felismerve járművével követte a buszt, közben értesítette kollégáit, akikkel közösen megállítva a tömegközlekedési járművet elfogták és megbilincselték a körözött bűnözőt.

A gyanúsítottat a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, majd kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit a bíróság másnap elrendelt.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy többszörösen büntetett előéletű, aki idén februárban kedvezménnyel szabadult rablás és lopás miatt vele szemben kiszabott 4 év 8 hónap fegyházbüntetéséből. A különös visszaesőnek számító 40 éves férfi ezidáig 16 alkalommal volt büntetve vagyon elleni, illetve erőszakos garázda jellegű bűncselekmények, okirattal visszaélés, kiskorú veszélyeztetése, valamint hamis vád bűntette miatt.

A hatóságok által újra rács mögé zárt elkövetőnek – amennyiben a bíróság bűnösnek találja – a most elkövetett cselekényéért járó 2-8 évig terjedő szabadságvesztés mellett, a korábban elengedett fegyházbüntetését is ki kell majd töltenie.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek