2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Ismeretlentől kapta, ismeretlennek vitte

Cigivel bukott meg a mosópor ügynök

450 doboz adójegy nélküli cigarettával fogtak meg a rendőrök egy mosópor ügynököt Ózdon. A 45 éves férfit éjszaka igazoltatták a borsodi település belvárosában. Éppen a megrendelőnek szállította volna le az árut. Az orosz és ukrán adójegyes cigarettákat és az azok szállításhoz használt Suzukit lefoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A férfi ellen jövedéki törvénysértés és orgazdaság miatt indult eljárás.

Az egyik ózdi bevásárlóközpont parkolójában kellett volna találkoznia a férfinak a megrendelővel. Útközben azonban igazoltatták őt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési osztályának járőrei, akik az autó csomagtartójában – a férfi által forgalmazott mosóporok mellett – megtalálták az illegális cigarettákat. A rendőrök értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit. Átvizsgálták az autót, amiből összesen 450 doboz, mintegy 225 ezer forint értékű illegális cigaretta került elő. A férfi ellen jövedéki törvénysértés és orgazdaság miatt is eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Emellett a pénzügyőrök lefoglalták az orosz és ukrán zárjegyes cigarettákat, valamint az illegális áru szállításához használt Suzukit.

A férfi egyébként a pénzügyőröknek azt mondta: nem tudja kié a csomagtartójában talált cigaretta. Azt egy ismeretlentől kapta, aki megbízta, hogy adja át egy számára ugyancsak ismeretlen férfinak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek