2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Iskolarendőr a gimiben: közös járőrszolgálatok az iskolakerülők kiszűrésére!

Iskolarendőr a gimiben: közös járőrszolgálatok az iskolakerülők kiszűrésére!

Sátoraljaújhelyen az iskolakerülők kiszűrésére a város három középiskolája, a helyi rendőrkapitányság és a gyermekvédelmi szolgálat a közelmúltban új kezdeményezést indított útjára.

A város három állami fenntartású középiskolájának és kollégiumának vezetői javaslatára 2012. október 01-től kezdődően a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, az iskolák képviselőivel illetőleg a gyermekvédelmi szakszolgálat ifjúságvédelmi szakreferenseivel közös járőrszolgálatot hajtanak végre iskolaidőben, a tankötelezett tanulók igazolatlan hiányzásának visszaszorítása érdekében.

A közös ellenőrzés eredményeként a körzeti megbízottak – a rendőrségről szóló törvény alapján – ez idáig öt előállítást foganatosítottak, mivel az igazolatlanul hiányzó tanulók a szülői felügyelet alól engedély nélkül kivonták magukat. A megvizsgált esetekben a szülők természetesen mindig abban a hiszemben voltak, hogy gyermekük iskolában tartózkodik.

Az említett esetek mellett a rendőrkapitányság további egy alkalommal élt szabálysértési feljelentéssel a szakképzésben részt vevő tanulók gyakorlati oktatására vonatkozó szabályok megszegése miatt egy gyakorlati oktatóval szemben. A mentor ugyanis a gyakorlati lehetőséget az előzetesen vállalt kötelezettsége ellenére sem biztosította. A tanulókat arra kérte, hogy az iskolába ne menjenek vissza és erről ne értesítsék az osztályfőnöküket.

A végrehajtott közös járőrözések és az annak során tett intézkedések – előállítások és szabálysértési feljelentés – eredményeképpen az intézményvezetők jelzése alapján, jelentősen visszaesett az igazolatlan órák száma a városban tanuló középiskolás diákok körében.

A közös portyákon felül három körzeti megbízott az említett időponttól iskolarendőrként is rendszeres látogatója és kapcsolattartója az adott intézménynek. Az intézményesített kötelék révén az egyenruhások szisztematikusan megjelennek a tanintézményekben, ahol a pedagógusoktól és a diákoktól is információkat kapnak az iskolákban és azok környékén esetlegesen felmerülő jogellenes cselekmények megelőzése érdekében.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.


Az ellenőrzésről a videót a Zemplén Televízió készítette

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…