2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Intő példa – kerékpáros baleset két súlyos sérülttel

A Rendőrség a szünidő elejétől, a jó idő beköszöntétől folyamatosan és visszatérően ellenőrzi a kerékpáros közlekedésre vonatkozó szabályok betartását a kerékpárral közlekedő személyek, főleg a fiatalok vonatkozásában. A folyamatos ellenőrzésre a kerékpárosok biztonsága és a közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében van szükség. A közelmúltban mégis két fiatal szenvedett súlyos sérüléseket kerékpáros balesetben.

 

2011. július 26-án a kora esti órákban az Ózd, Mekcsey úton közlekedett egy kerékpáron egy 13 és egy 12 éves helybéli fiú. Az egyikük a kerékpárt hajtotta, a másikuk pedig utasként foglalt helyet a járművön.

A kerékpárt hajtó fiú az esős időben és csúszós útburkolaton nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően közlekedett, minek következtében egy sikertelen manőver során az út mellett lévő kibetonozott vízelvezető árokba haladt. A kerékpáron ülő fiúk a járműről leesve a betonnak csapódtak, minek következtében mindketten súlyos, 8 napon túl gyógyuló, egyikük pedig súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A balesetet követően mindkettőjüket kórházba szállították.

Az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya a közúti közlekedési baleset bekövetkezési körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja.

Információs háttér – Személyszállítás kerékpáron

KRESZ 54.§ (5) „A kétkerekű kerékpáron 16. életévét betöltött személy szállíthat 10 évnél nem idősebb, a kerékpárt nem hajtó utast a kerékpár pótülésén. Kettőnél több kerekű kerékpáron 17. életévét betöltött személy szállíthat a kerékpárt nem hajtó utast.”

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek