2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Autókozmetika - Szétkapkodták a versenyautót

Intézkedő rendőrökre támadtak Taktaszadán

Intézkedő rendőrökre támadtak Taktaszadán Taktaszadán tegnap este verekedéshez riasztott rendőröket támadtak meg. A támadók előbb verbális, majd tevőleges agressziót alkalmaztak. Az elkövetők a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Tegnap este fél tíz körül a Szerencsi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés Taktaszada szerint egyik utcáján többen kiabáltak és verekedtek. A kiérkező két Miközben egy fős járőr Verekedés egyik sértettjének lakásán adtagyűjtésbe és intézkedésbe kezdett, a rendőröket követően kisvártatva megjelentek a sértett bántalmazói is.

A lakásba illetéktelenül belépőket a rendőrök távozásra szólították fel, akik a előbb csak szóban, majd tettleg is agresszíven léptek fel az egyenruhásokkal szemben. A négyfős társaság az intézkedő rendőröket tragar szavak kíséretében rugdosni kezdte, a járőrök kabátját rángatták, láthatósági mellényüket elszakították. Az erősítést Kérő járőrök egyike a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett.

A rendőrség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 34 éves férfival és Taktaszadai három női hozzátartozójával szemben kezdeményezett eljárást a Miskolci Nyomozó Ügyészségen.

 

Információs háttér:

A rendőrök elleni Támadások megelőzésére tavaly szeptemberben „A börtön kapujában” címmel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztató, figyelemfelhívó brosúrát készített.

A Btk Augusztusban tavaly hatályba lépett szigorító rendelkezései szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan vagy felfegyverkezve intézkedést Végrehajtó rendőr vagy pénzügyőr sérelmére követik el.

A megyében a rendőrök sérelmére tavaly összesen 31 alkalommal követtek el hivatalos személy elleni erőszakot, idén már kilenc esetben.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: BAZ. MRFK Kommunikációs Kft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…
Álságos portékák
Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. F…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…