2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Internetről rendeltek illegális pálinkát a NAV-osok

Internetről rendeltek illegális pálinkát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az eladóval minden esetben személyes találkozót beszéltek meg az adóellenőrök. A vételár átadása után a helyszínen azonban megjelentek a pénzügyőrök, akik a felkínált párlatot, – egyes esetekben – pedig az árus autóját is lefoglalták. Négy nap alatt összesen több, mint 300 liter párlatot foglalt le az NAV Borsod megyében. A lefülelt eladók 50 és 612 ezer forint közötti bírságra számíthatnak.

Internetes hirdető portálokon kutatták fel az adóellenőrök azokat, akik párlatot kínáltak eladásra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Több e-mailes, illetve telefonos egyeztetést követően került sor a személyes találkozóra és a próbavásárlásra. A vételár átadása után a helyszínen megjelentek a pénzügyőrök, akik lefoglalták – az adószámmal nem rendelkező magánszemélytől – az értékesítésre felkínált bérfőzés keretében előállított párlatot. Az értékesítést végző személyek valamennyi esetben megsértették a házi pálinkafőzés szabályait. Amely értelmében az egy háztartásban élő magánfőzetők egy naptári évben összesen 50 liter 86 térfogat százalékos párlatnak megfelelő mennyiségű párlatot állíthatnak elő adómentesen, illetve maximum 200 liter mennyiségig lehet előállítást végezni kizárólag saját fogyasztásra.

 

Az adózók terhére a bejelentési kötelezettség és a bizonylat-kibocsátási kötelezettség elmulasztása miatti mulasztási bírságot szab ki a NAV, emellett az eladók 50 és 612 ezer forint közötti jövedéki bírságra is számíthatnak. Az ellenőrzés eredményeként négy nap alatt összesen több, mint 300 liter párlatot, több esetben – a kereskedelmi mennyiséget meghaladó, igazolatlan eredetű párlat mellett – a szállítására használt gépjárművet is lefoglalta a vámhatóság.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-Magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek