2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Ifjúsági Őrjárat az Edelényi Kistérségben

Az Edelényi Rendőrkapitányság „Áldozattá és bűnelkövetővé válás megelőzése az Edelényi Kistérségben” című nyertes Belügyminisztériumi pályázatának egyik komponense az „Ifjúsági őrjárat”.
A már bevált miskolci példa alapján a Bódva Völgyében 2011. januárjában és februárjában mindösszesen hat alkalommal kerül sor az „Ifjúsági Őrjáratra” az Edelényi Rendőrkapitányság és a Szendrői Rendőrőrs közrendvédelmi járőreinek aktív közreműködésével.

Az „Őrjárat” első alkalommal, január 13-án indul útjára.

Tekintettel arra, hogy az Edelényi Városi Oktatási Központ valamint a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tömörítik a legnagyobb létszámban a diákokat a térségben, ezért elsősorban ezen tanintézmények tanulóit célozzák meg az akció során.

Az aktuálisan hiányzó diákokról a tanintézmények együttműködési megállapodás alapján kimutatást bocsátanak a rendőrség rendelkezésére, így a rendőrjárőrök az edelényi és a szendrői családsegítő intézmények munkatársaival alkalmanként az iskolai időben ellenőrzik a hiányzó tanulókat, illetve nyilvános helyeken elszámoltatják a csellengő fiatalokat.

Az Ifjúsági őrjárat kapcsolódik a bűnmegelőzési komponenshez is, mivel annak tapasztalatait az iskolai bűnmegelőzési előadásokon, majd az azt követő szülői fórumokon is megosztják a rendőrök az ott résztvevőkkel.

Az intézkedések hatékonyságában bízva várhatóan csökkennek az igazolatlan iskolai hiányzások, valamint a tanulók iskolában tartásával megelőzhetőbbé válhat a sérelmükre vagy általuk elkövethető bűncselekményeket, vagy szabálysértéseket.

Információs háttér:

A Belügyminisztérium a „Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések, valamint e megyék területén kívül a kiemelten veszélyeztetett települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére” címmel írt ki pályázatot 2010. őszén.

A pályázatra összesen 33 érvényes pályamű érkezett. A 10 nyertes pályázó között szerepelnek megyénkből az Edelényi, az Ózdi, a Sárospataki, valamint a Miskolci Rendőrkapitányságok is.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…