2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Idős nénit akartak kirabolni

Két fiatalkorú és egy 19 éves fiatal akart kirabolni egy 70 éves nénit. A segítségére sietők megfutamították a támadókat, a rendőrség pedig elfogta mindhármukat. A rendelkezésünkre álló információk szerint Miskolc egyik áruháza előtti területen, december 22-én a koradélutáni órákban hárman megtámadtak egy idős asszonyt. A 70 éves néni táskáját akarták megszerezni a 13, 15, illetve 19 éves fiatal fiúk. Egyikük megragadta a néninél lévő táskát és olyan erővel rántotta meg, hogy a sértett a földre esett. Ekkor sem álltak el szándékuktól a rablók, tovább húzták a zsákmányt a bele kapaszkodó nénivel együtt. A járókelők közül azonban ketten is a néni segítségére siettek és a támadók ekkor elfutottak a helyszínről.

A sértett a cselekmény során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrök az értesítést követően azonnal a helyszínre siettek. Az elkövetőkről kapott pontos személyleírás alapján a közelben elfogták a 13 éves miskolci, a 15 éves megyaszói és a 19 éves felsőzsolcai fiatalembereket, akik alaposan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás büntette miatt indított eljárást mindhármukkal szemben. A 15 és 19 éves elkövetők őrizetbe vételére került sor, mindkettőjük esetében a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásba vételükre. A 13 éves fiút pedig a hatóság visszaszállította a Gyermekvédelmi Intézetbe.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Csak ott akartam aludni…”
Az encsi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy magánlaksértésen tetten ért férfit. Magánlaksértés miatt folytat nyomozást az Encsi Rendőrkapit…

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…