2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Időskorúak védelmében

Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megelőzése érdekében a B-A-Z. Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház felkérésére az edelényi Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületében bűnmegelőzési előadást tartott.

Szabó Péter r. törzsőrmester a program során a „trükkös lopások” megelőzésére hívta fel elsősorban a hallgatóság figyelmét.

A közönség többek között megismerhette a bűncselekmény elkövetési formáit, az előadó pedig ismertette, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást. A nyomozó óva intette a hallgatóságot attól, hogy idegen személyeket vagy magukat szolgáltatók munkatársainak kiadókat, utcai árusokat, otthonaikba beengedjenek.

 

Továbbá kérte, hogy amennyiben gyanús személyeket észlelnek, minden esetben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. Mindezt követően tájékoztatást nyújtott a vagyonvédelmi eszközök fajtáiról és azok beszerzési formáiról is.

 

A rendőrnyomozó előadását követően a résztvevőknek lehetőségük volt tanácsot kérni, illetve személyesen megosztani tapasztalataikat, észrevételeiket.

 

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek