2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

I. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny

Kaposváron rendezték meg első alkalommal az Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében. A megmérettetésen csapat és autós kategóriában dobogós helyen végeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök.

 

A verseny célja a rendőri állomány szakmai ismereteinek bővítése, vezetéstechnikai tudásának javítása volt. Az országos döntőn a megyéket 1 fő járőr-gépkocsivezető, 1 fő motorkerékpáros, 1 fő forgalomirányító versenyző és 1 fő kísérő képviselte. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyéből Szopkó Tibor r. ftzls. – Kazincbarcika Rk. járőr-gépkocsizó, Váradi Ádám r. őrm. – MRFK. Forgalomellenőrző Alosztály motorkerékpáros, Béres Ferenc r. zls. – Miskolc Rk. forgalomirányító, és Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes – MRFK Közlekedésrendészeti Osztály, MBB titkára kísérőként vettek részt az országos megmérettetésen.

A verseny elméleti része egy szakmai és egy KRESZ tesztlapból állt. A KRESZ vizsgalapot a Somogy Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége biztosította. A motorkerékpárosok *A*, az autóvezetők és a karos forgalomirányító versenyzők *B* kategóriástesztlapot töltöttek ki. A gyakorlati versenyen az autósok, illetve a motorosok külön ügyességi pályát teljesítettek. A karos forgalomirányítók az irányonként több sávos kereszteződésben 5-5 percet irányítottak. Itt a szakszerűséget, a forgalomdinamikát, a mozgáskultúrát 4 fős szakemberekből álló zsűri értékelte. Érdekesség volt, hogy különdíj kategóriában *Forgalomirányítás gyermekszemmel* 2 gyermek és 1 fő pedagógus értékelte a versenyzőket. A záró ünnepségen Óberling József r. ezredes úr, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője értékelte a versenyt, és adta át a díjakat. Majd Csongrád Megye főkapitánya mondott köszönetet a versenyzőknek a helytállásért, a szervezésben résztvevőknek és közreműködőknek pedig a munkájukért.

 

A megyei eredmények a következőként alakultak:

Csapat kategóriában:

1. Veszprém megye

2. Borsod-Abaúj-Zemplén megye

3. Heves megye

Autós kategóriában:

1. Zbiskó Péter r. tzls. – Heves megye

2. Szopkó Tibor r. ftzls. – Borsod-Abaúj-Zemplén megye

3. Gergely Attila r. ftőrm. – Veszprém megye

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…