2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Huszonnyolcan őrizetben

Minden ügy fontos! – Szabálysértési őrizetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Az elmúlt öt napban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 28 főt vett szabálysértési őrizetbe a rendőrség, akiknek többek között falopásért, tiltott kéjelgésért, vagy éppen garázdaságért kell felelniük.
A példának okáért egy 39 éves férfi március 11-én Miskolcon a Népkerti buszmegállóban egyszerre szidalmazta a jegyellenőröket és vele szemben intézkedő rendőröket. A férfi ugyanis nem volt hajlandó felmutatni menetjegyét, illetve később az őt igazoló iratokat. Mindezek hiányát verbális agresszióval próbálta pótolni, egyben a rendőri intézkedés alól is ki akarta vonni magát. De a tiltott kéjelgés visszaszorítása érdekében is állandó harcot vív a rendőrség, így a törvényi feltételek megléte esetén alkalmazzák a szabálysértési őrizetbe vétel lehetőségét, akárcsak a bolti tolvajokkal szemben is, ha az indokolt.

Az elmúlt öt nap (március 11-tól – 15-ig) elrendelt szabálysértési őrizetekkel kapcsolatos statisztikai adatok:

Március 11-én

Miskolci Rendőrkapitányság: 1 fő tiltott kéjelgés, 1 fő garázdaság

Március 12-én

Miskolci Rendőrkapitányság: 6 fő falopás,

Edelényi Rendőrkapitányság: 1 fő falopás

Március 13-án

Edelényi Rendőrkapitányság: 2 fő falopás

Miskolci Rendőrkapitányság: 1 fő garázdaság, 1 fő járművezetés eltiltás hatálya alatt, 2 fő bolti lopás

Március 14-én

Miskolci rendőrkapitányság: 1 fő rongálás, 1 fő garázdaság

Szerencsi Rendőrkapitányság: 1 fő járművezetés eltiltás hatálya alatt,

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság: 3 fő falopás

Március 15-én

Miskolci Rendőrkapitányság: 1 fő járművezetés eltiltás hatálya alatt

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság: 2 fő falopás

Ózdi Rendőrkapitányság: 2 fő falopás,

Szerencsi Rendőrkapitányság: 3 fő falopás

Információs háttér:

A közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi LXXXVI. törvény szigorító rendelkezései értelmében 2010. augusztus 19-től a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői – legyenek azok fiatal vagy felnőtt korúak – elzárással is sújthatóak.

A rendőrség többek között ezen ügyekben is a tényállás felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, valamint a bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása érdekében úgynevezett „bírósági eljárást előkészítő eljárást” folytat le. Ennek során – tettenérés esetén – az elkövetőt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti.

A törvényi szigorításon túlmenően a kistelepüléseken élők szubjektív biztonságérzetének javítására, a termény és falopások megelőzése és megakadályozása érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az elmúlt időszakban számos helyi együttműködés született és közös járőrszolgálat indult útra főként rendőrök, erdészek, mezőőrök és polgárőrök részvételével.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…