2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Húsvétkor négy jogosítványt „ittak el” az autósok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Húsvétkor négy jogosítványt „ittak el” az autósok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A Húsvéti ünnepek miatt hosszúra nyúlt hétvége rendőrségi szempontból számos eseményt produkált. A közlekedés tekintetében megállapítható, hogy a balesetek többsége kellő körültekintés mellett megelőzhető lett volna. A tavalyi ünnep adataihoz képest azonban érdemes kiemelni, hogy idén a rendőrök négy jogosítványt vettek el a helyszínen, míg egy évvel ezelőtt ötöt.

A további összehasonlításból kitűnik még, hogy 2011-ben 9, idén pedig 7 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain. Az idei statisztika lebontva 5 könnyű, 1 súlyos sérüléssel járó, illetve 1 halálos kimenetelű balesetet mutat.


Vészfék

Az ünnep első napján Miskolc belterületén egy ukrán felségjelzésű személygépkocsi nem biztosított elhaladási elsőbbséget a vele azonos irányban közlekedő menetrendszerinti busznak, aminek sofőrje hirtelen fékezésre kényszerült. A közlekedési baleset során a buszon utazó nő sérült meg könnyebben. A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja a körülményeket.

Botra hajtottak a kerékpárosok

Kerékpárosok ütötték ki a botját egy 72 éves férfinak Bánhorvátiban. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja annak az esetnek a pontos körülményeit, ami április 7-én történt a késő délutáni órákban. Az idős férfi a Szabadság út melletti kiépített járdán gyalogolt, majd több kerékpáros hajtott el mellette és feltehetően egyikük kiütötte a férfi járássegítő botját, amitől a nyugdíjas hanyatt esett. A mentőszolgálat munkatársait egy arra haladó autós értesítette, az esettől számított negyedórán beül. A 72 éves férfi szerencsére nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.


Lelépett a gyalogos

Miskolcon két gyalogos akart átmenni az Árpád utcán a túloldalra az esti órákban szombaton. Egy arra haladó személygépkocsi sofőrje látta őket, de arra nem számított, hogy az idősebb férfi hirtelen lelép az úttestre, amit társa próbált megakadályozni, de már késő volt, az autós elsodorta mindkettőjüket. A közlekedési balesetben az idősebb gyalogos nyolc napon túl, míg a fiatalabb könnyű sérüléseket szenvedett. A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.


Balul sikerült karcsai kanyar

Karcsa belterületén feltehetően műszaki hiba miatt leállt egy személygépkocsi motorja szombaton este. A sofőr védett helyre húzódott, majd kisebb műszaki átvizsgálás után újra elindult. Az autó vezetője nem tanúsított kellő figyelmet és balra nagy ívben kanyarodni kezdett. A manőver során elütött egy segédmotor-kerékpárost, aki könnyebb sérülést szenvedett. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

A vízelvezető árok állította meg a kocsit

Vasárnap két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain. A könnyű sérüléssel járó balesetben egy személygépkocsi sofőrje Perkupáról hajtott Szalonna irányába, amikor az egymást követő útkanyarulatokban eddig tisztázatlan körülmények miatt megcsúszott a jármű, majd az út menti vízelvezető árokban állt meg. Az Edelényi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Hajnali gyalogos elütés

Harsány belterületén vasárnap éjszaka egy személygépkocsi sofőrje elütött egy gyalogost, aki megpróbált átszaladni az úttesten. A szerencsére könnyű sérüléssel végződő baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.  


Fejjel a felezővonal felé

Az ünnep utolsó napján sajnos tragédiával végződött egy baleset, amelynek körülményeit a rendőrség vizsgálja. A rendelkezésre álló adatok szerint az esti órákban egy busz sofőrje Lyukóbányából tartott Miskolc felé, amikor egy kivilágítatlan szakaszon az úton keresztbe fekve egy sötét ruhás férfit vett észre. A járművezető más lehetősége nem lévén próbálta úgymond „megközölni” a testet, ami azonban felakadt az alvázba. A 32 éves miskolci férfi nem élte túl a balesetet. A Miskolci Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a halálos közlekedési baleset pontos körülményeit.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek