2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Horgász a pácban

Egy ónodi horgász nem sejtette, bűncselekményt követ el azzal, hogy táskájában talált lőszert rejteget.
A napokban a Tiszai Vízi-rendészeti Rendőrkapitányság járőrei Sajóörös külterületén ellenőrzés alá vontak három horgászt. Egyikük táskájában két darab sörétes vadászpuska lőszert találtak. A 45 éves férfi elmondása szerint az alkalmatosságokat korábban a Sajó parton találta, majd azokat eltette táskájába, azaz nem adta le a rendőrségre, s nem gondolta, hogy ezzel bűncselekményt követ el.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a gyanúsítottal szemben, aki az eljárás folyamán szabadlábon védekezhet.

A Rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, ha valaki lőfegyvert, gáz- és riasztófegyvert, légfegyvert, lőszert, pirotechnikai eszközt, kábítószert, pszichotrop anyagot vagy közbiztonságra veszélyes egyéb tárgyat (pl. boxer, gázspray) talál, azt valamelyik rendőri szervnél le kell adnia!

Információs háttér

Büntető Törvénykönyv – Visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel: „Aki

a) lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül készít, megszerez, tart vagy forgalomba hoz,

b) a lőfegyver vagy lőszer készítésére, megszerzésére, tartására vagy kereskedelmére vonatkozó engedély kereteit túllépi,

c) engedéllyel tartott lőfegyverét, lőszerét engedéllyel nem rendelkezőnek átadja,

bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntettet követ el, és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek