2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Hogyan ne váljunk áldozattá?

Ajándékozással egybekötött bűnmegelőzési fórum időseknek Balajton.

Az Edelényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szabó Péter r. főtörzsőrmester 2015. november 7-én „Hogyan ne váljunk áldozattá?” címmel tartott lakossági bűnmegelőzési előadást Balajton a helyi időseknek.

Az előadás családias légkörben, az időskorúak aktív részvétele mellett zajlott, melyen a rendőrségi szakember hasznos tanácsokat szolgáltatott az áldozattá válás megelőzésére és elkerülésére, annak érdekében, hogy ne károsítsák meg és ne csapják be a hallgatóság tagjait az esetlegesen ártó szándékkal közeledők. A nyomozó óva intette a nyugdíjasokat attól, hogy házalókat engedjenek be otthonaikba, továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a szolgáltatók munkatársaitól mindig kérjenek igazolványt. A hideg közeledtével megjelenő faárusok nevét, elérhetőségét és rendszámát pedig jegyezzék fel.

Az előadó ezt követően az idősek védelmét szolgáló biztonságtechnikai eszközök használatát, az ajtóék, valamint az úgynevezett mini személyi riasztó működését szemléltette a jelenlévőknek. A fórum végén a helyi polgárőrség és a főkapitányság munkatársai 65 darab személyi riasztót osztottak szét a megjelentek között, ezzel is elősegítve a vagyonbiztonságot.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek