2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hétvégi rendőrségi mérleg

A háromnapos hétvégén a megye rendőri szervei összesen 34 szabálysértést, illetve bűncselekményt elkövető személyt vettek őrizetbe. Az őrizetbe vett személyek közül tízen falopást, öten bolti lopást követtek le, de van a fogvatartottak között több elfogatóparancs alapján körözött, illetve tiltott kéjelgést, valamint magánlaksértést elkövető személy is.

Az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további 12 anyagi kárral járó balesettel kapcsolatban kértek rendőri intézkedést. A pénteki négy személyi sérüléses balesetből három Miskolc, míg egy Kazincbarcika vonzáskörzetében történt, melyekben összesen négyen sérültek meg: egy fő súlyosabban, hárman pedig könnyebben. Vasárnap további egy könnyebb sérüléses baleset történt.

Valamennyi baleset elsődleges okaként az jelölhető meg, hogy a járművezetők nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezették járművüket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást egy 17 éves miskolci fiatalemberrel szemben. A fiatalember január 13-án, pénteken délután négy órakor bement egy a Miskolc, Győri kapuban található élelmiszer kis üzletbe és az ott lévő eladót egy késsel a kezében megfenyegette és a bevétel átadását követelte tőle. Mivel nem járt sikerrel, negyedóra elteltével a tettes bement az előző bolttól nem messze található másik hasonló kis üzletbe is, melyet a nála lévő késsel szintén megpróbált kirabolni, azt is eredménytelenül.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei jó hely és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül a közelben sikerült elfogni és őrizetbe venni a bűncselekmények elkövetőjét, aki elszámoltatása során egy korábbi, december 20-ai rablás elkövetése tekintetében is beismerő vallomást tett.

A megyei rendőr-főkapitányság kezdeményezi a 17 éves fiatalember előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

A Miskolci Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított és folytat büntetőeljárást, mert január 13-án pénteken hajnali két óra körüli időben egy miskolci nagyáruház előtti területen O.Zs-né 36 éves miskolci lakos és három társa előzetes szóváltást követően összeverekedett egy 22 éves román állampolgárral, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló hámsérüléses sérüléseket szenvedett. Az elkövetőket a rendőrség elfogta és további intézkedések megtétele érdekében a Miskolci Rendőrkapitányságra előállította.

Január 14-én, szombaton kora este Zemplénagárd külterületén a Cigándi Rendőrőrs járőrei ellenőrzés alá vontak egy szlovák forgalmi rendszámú személygépkocsit. Az intézkedés során megállapították, hogy a jármű utasai közül két szlovák állampolgár úgy lépett be Magyarország területére, hogy nem rendelkeztek semmilyen úti okmánnyal, ezért velük szemben a szükséges adategyeztetést és ellenőrzést követően személyenként 20.000 ft helyszíni bírság került kiszabásra.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…