2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Őrizetben a csuklyás rablók

Hétvégi baleseti mérleg

Az elmúlt rövid hétvégén (szombat-vasárnap) Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. A bekövetkezett balesetekből egy halálos, kettő súlyos, egy könnyű sérüléssel végződött. A balesetekből kettő az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén, kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt az Ózdot Miskolccal összekötő 25-ös számú főútvonalon történt.

Az első baleset még augusztus 29-én, a délelőtti órákban következett be. 11 óra 40 perc körüli időben egy sajónémeti férfi az általa vezetett Lada gyártmányú személygépkocsival közlekedett Ózd felől Miskolc irányába, egy számára enyhén balra ívelésű útkanyarulatban, amikor is eddig tisztázatlan okból áttért a – menetirányát tekintve – bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a Miskolc felől Ózd felé közlekedő budapesti férfi által vezetett Opel gyártmányú személygépkocsival.

Az ütközéskor mindkét járműben két-két személy tartózkodott. A Lada vezetője súlyos, életveszélyes, az Opel utasa pedig súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a baleset bekövetkezése során. A balesetben érintett másik 2 személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ütközés következtében a Lada vezetője az összeroncsolódott személygépkocsiba szorult, őt a helyszínre érkező tűzoltók vágták ki a roncsból, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították.

A közúti közlekedési balesettel kapcsolatosan az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárást indított, mely eljárásban – szakértők bevonásával – kerül sor a baleset pontos bekövetkezési körülményeinek tisztázására.

A másik, már halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset 2009. augusztus 30-án, 04 óra körüli időben történt, az előző helyszíntől kevesebb, mint 3 km távolságra. Egy 26 éves ózdi férfi az általa vezetett Fiat gyártmányú személygépkocsival Miskolc felől Ózd irányába – valószínűsíthetően nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel – haladva a nedves, vizes útburkolaton megcsúszott, majd az úttestről – a menetirányát tekintve – bal oldali forgalmi sávon keresztül lehaladt és az úttest mellett található meredek, lejtős, füves területen keresztbe fordulva egy fának ütközött.

A baleset során a személygépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelynek során a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben az eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja – a baleset pontos körülményeinek felderítése érdekében – szakértők bevonásával.

Figyelem! A nyár elmúltával az útviszonyok megváltozásával is számolnunk kell!

A rendőrség nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az ősz beköszöntével, a hőmérséklet lehűlése miatt – főleg a késő éjszakai, hajnali órákban – fokozottan számítsanak arra, hogy a lecsapódott pára miatt az úttest felülete csúszóssá, nyálkássá válik, illetve a leszálló köd miatt a látási viszonyok is nagyban megváltoznak. A járművek sebességét ennek megfelelően válasszák meg, illetve lassabban, nagyobb körültekintéssel, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…