2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

„Hét ellenszer a szer ellen” – negyedik és az ötödik elem

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közelmúltban drogprevenciós programsorozatot indított útjára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a 2014/2015. tanév végén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvánnyal és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen, további szervezetek bevonásával a kábítószerrel és az új pszichotróp anyagokkal kapcsolatos visszaélések megelőzésére drogprevenciós programot indított útra.

A programsorozat hét elemből áll, melynek részei ráépülnek a köznevelésre és kiegészítik azt, hasznos bűnmegelőzési ismereteket adva fiataloknak és szüleiknek a nyári szünetre.

Mint az már ismeretes lehet a kurzus harmadik eleme a „Miskolc Pláza drogprevenciós hét” elnevezésű program volt. A bevásárlóközpont kiállító termében június elseje és 5-e közt, napi váltással több, a témával foglalkozó érintett szervezet mutatkozott be. Elsőként a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, másnap a Miskolci Drogambulancia, szerdán az Önmegvalósítási Egyesület, majd pénteken Nádihegedű Kulturális és Egészségmegőrző Alapítvány tájékoztatja az érdeklődőket a drogfogyasztás veszélyeiről és a megelőzés lehetőségeiről. A negyedik elem a Cinema Cityben filmvetítéssel egybekötött beszélgetés volt, ahol egy szerhasználó adott hiteles képet a drog negatív hatásairól.

A kurzus ötödik programeleme a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet meglátogatása, ahol a diákok megismerkedhetnek a fogvatartottak és a fegyőrök mindennapjaival, a börtönök szigorú szabályaival, valamint megtapasztalhatják, hogy milyen lehet – ha időlegesen is – a falak közt, szabadságtól megfosztottan létezni. A miskolci szakképző iskolákban tanuló diákok, valamint egy tiszaújvárosi tanulócsoport diákjai 2015. július 8-a és 12-e között napi bontásban, egyszerre 25-en vehetnek részt a prevenciós célokat szolgáló börtönlátogatásokon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek