2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Házhoz mentünk Sárospatakon

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség 2018-ban újra indította országos kampánysorozatát „Házhoz megyünk” megnevezéssel. A program Borsod-Abaúj-Zemplén megyei megnyitója Sárospatakon volt.

A „Házhoz megyünk” projekt célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány indítása, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a biztonság megteremtését, valamint a megfelelő döntések meghozatalát, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.  

A program nyitórendezvénye „családi nap” keretén belül 2018. április 14-én Sárospatakon volt, a Bláthy Ottó utca végén található volt gokart pályán. Az ott felállított információs ponton szakemberek látták el tanáccsal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődő állampolgárokat.

Az információs pont szolgáltatásai:

•           speciális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás lakossági igény alapján (áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság, drogprevenció),

•           ingatlanok helyszíni biztonságvédelmi auditálása,

•           vagyonvédelmi bemutató megtekintése, elektronikai és mechanikai eszközök kiállítása,

•           „BikeSafe”- ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a lopások megelőzése céljából.

A „BikeSafe” program a rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett / ellopott kerékpárok megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek