2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Haza indultak rendőrségre érkeztek

A körzeti megbízott szinte azonnal elfogta azokat a férfiakat, akik elkötöttek egy autót, hogy haza menjenek, de mégis a rendőrségen kötöttek ki.

Egy sátoraljaújhelyi férfi arról tett bejelentést a rendőrségen, hogy az egyik tanya elől elvitték az autóját. A rendelkezésre álló adatok alapján a helyi körzeti megbízott Alsóberecki Zsaró tanyánál, a bejelentéstől számított tíz percen belül feltartóztatta a személygépkocsit és ellenőrzés alá vonta a benne ülő két férfit.

 

A rendőri intézkedés eredményeként a közben erősítésként érkező járőrök előállították a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra a 19 éves H. Tamást és a 27 éves H. Istvánt jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt.

 

Az ügy érdekességei közé tartozik, hogy a 27 éves férfi, miközben társával szemben intézkedtek kitépte az autóból a magnót, amit az út menti árokba dobott. Mint később elmondta, azzal a szándékkal, hogy visszajön érte, és azon majd zenét hallgat.  A 19 éves autóvezető pedig eltiltás hatálya alatt vezette a járművet, amit azért kötöttek el, hogy haza menjenek Tiszacsermejre. Így a fiatal sofőrrel szemben a rendőrség szabálysértési eljárást is indított, járművezetés eltiltás hatálya alatt vezetés miatt. Harmadsorban, mint utóbb kiderült a sértett, nyugdíjas rendőr, aki még a bűncselekmény elkövetésének napján visszakapta tulajdonát.

 

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a 2013. augusztus 20-áig tartó ítélkezési szünetet követően soron kívül, bíróság elé állítással tervezi befejezni az ügyet.


Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek